V Soft Lift®

Är en svensk innovation och utvecklades för att erbjuda naturliga ansiktslyft utan konvalescens.

Materialet polydioxanone som trådarna består av är säkert och har använts i mer än 30 år inom kirurgi och oftalmologi. Tillverkningen sker i renrum för medicinsk produktion. Nålarna är tillverkade av kirurgiskt, högkvalitativt stål, diamantskurna och polerade. V Soft Line® trådarna är både FDA och CE-medicinskt godkända för din säkerhet.

Bakgrund

Flera av de ledande anti-aging produkterna som används idag härstammar ursprungligen från det medicinska sektorn. Polidioxanontrådar är en typ av suturer som användes först för att korrigera ansiktsförlamningar. Man använder även resorberbara suturer då man syr kärl eller lagar inre organ. Med tiden visade alltfler studier att suturerna skapade en mekaniskt inducerad hudspänning och stimulerade fibroblaster till en naturlig neokollagenesen. Polydioxanonsuturer är säkra och har använts i mer än 30 år inom ortopedisk kirurgi, plastikkirurgi och oftalmologi.

Polydioxanon är en polymer av flera, upprepande eter-esterenheter.

PDO tillverkas genom ringöppningspolymerisation av monomeren p-dioxanon. Dessa monomerer bryts ner till vatten och koldioxid och absorberas sen genom huden.

catalyst-heat

Unika egenskaper

Högkvalitativa kanyler av kirurgiskt rostfritt stål
Helautomatisk robotiserad produktion
Diamantslipade och polerade kanylspetsar för högsta precision
Blisterförpackning, därefter steriliserad med EO-gas och förpackad i aluminiumpåsar
Kanylerna är täckta med medicinskt silikon som möjliggör en smidigare införsel som ger minskad trauma för patienten
I varje box finns individuella batch-etiketter som underlättar journalföringen
Tillverkade i samma miljö som för läkemedelsproduktion
Avslutningsvis utökad kontroll enligt FDA kriterier för högsta kvalitet

3 Tekniker

V Soft Lift® erbjuder tre tekniker som antingen går att kombinera eller använda var för sig. LIFT-tekniken använder hullingförsedda, patenterade trådar som ger en omedelbar lyfteffekt. GRID-tekniken använder släta trådar som ökar kollagenproduktionen, vilket ger en bättre hudkvalité och ett föryngrande utseende. VOLUME-tekniken är en tråd som är formad i ett nät och som är sluten utanför, runt kanylen. Den används ofta i kombination med en hudfiller och ger då extra volym.

Behandlingsindikationerna med V Soft Lift® för har utökats för att täcka hela ansiktet med panna, haka, kind, läpp, nacke, käklinje, ögonbryn, ögonlock, dubbelhaka, kråksparkar och rynkor. V Soft Lift® arbetar kontinuerligt med att ta fram nya tekniker för att täcka mer indikationer med flera kroppsbehandlingar.

 • Lifttekniken av V Soft Lift®

  LIFT-Tekniken använder hullingförsedda PDO-trådar för att skapa en mekanisk lyfteffekt.

 • Arte

  Arte-serien består av pressformade, hullingförsedda, dubbelriktade lyfttrådar. Tack vare en differentierad patenterad tillverkningsprocess, utan värmebehandling, har dessa ultrastarka trådar en kraftigare dragkapacitet och kraft. De levereras endast i trubbiga kanyler.

 • Barb

  Barbtrådar är traditionella lyfttrådar, med flera hullingar som skurits in i tråden. De är tillverkade i antingen trubbiga kanyler med Barb Blunt Cannula eller vassa med kanylerna Barb Star. Om du är nybörjare så rekommenderar vi att börja arbeta med trubbiga kanyler. Skarpslipade kanyler är ultravassa, extra tunna kanyler, som används av erfarna behandlare med bra anatomiska kunskaper.

 • Alla typer av hullingtrådar och dubbelriktade lyfttrådar placeras i SMAS. Man för in hela längden av kanylen i patientens hud, placerar ett finger på spetsen av kanylen för att låsa tråden och drar sedan ut kanylen ur huden.

 • Gridtekniken av V Soft Lift®

  GRID-Tekniken använder släta monotrådar för att öka kollagenproduktionen för bättre hudkvalitet och ett strålande utseende.

 • Mono, Mini och Screw

  Mono-, Mini- och Screw-trådar är monofilamentsuturer placerade i ultratunna, vassa kanyler. Man placerar dessa trådar intradermalt i ett rutnätsliknande mönster för att trigga igång kollagen- och elastinproduktionen. Flera trådar placeras parallellt med varandra och korsas sedan i 35-90 graders vinkel. Rutmönstret säkerställer enhetlig kollagenproduktion av hela det behandlade området. Denna teknik är utmärkt på kinderna, runt munnen och ögonen.

 • När du använder LIFT-tekniken på patienter över 40 år rekommenderar vi starkt att kombinera med GRID-tekniken. Yngre patienter som ofta vill ha uppstramning av huden kan använda enbart GRID-tekniken. Detta är ett kostnadseffektivt alternativ till andra energibaserade apparater, eftersom kollagenstimuleringen fortsätter tills PDO-tråden är helt absorberad. Mono-, Mini- och trådar absorberas vanligtvis inom 3 till 6 månader. Den lösa änden av tråden dras sedan åt och skärs av vid hudens yta.

 • Härigenom har en LIFT Technique erhållits. Huden slätas nu ut längs hullingtrådarna och ett omedelbart lyft uppnås. Grövre trådar som Arte och Barb-serierna absorberas vanligtvis med 6-12 månader.

 • The volume technique av V Soft Lift®

  VOLUME-Tekniken använder en unik, nätformad tråd.

 • Netfill är avsedd att användas i kombination med volymfiller.

  Denna unika tråd tillsammans med en hudfiller möjliggör en samtidig trippeleffekt genom att kombinera lyftande, volymgivande och föryngrande krafter. Den ska föras in i djupdermis eller den subdermala vävnaden, mellan dermis och SMAS. Effekterna av Netfill maximeras när de används i kombination med en hudfiller. Nätformen ger fördelen att kontrollera fyllmedlet genom att minska diffusion och migration. När den används ensam fungerar den inneboende rutformen hos Netfill på liknande sätt som GRID Tekniken, genom att orsaka extra kollagenstimulering.

 • Netfill rekommenderas att användas i områden där volymisering, skulptering och konturering önskas.

Sortiment

En absorberbar pdo-tråd med kanyl

V Soft Lift® är en både FDA och CE Medicinsk, steril sutur av polydioxanon, placerad i en kanyl. Svenska V SoftLift producerar och distribuerar sina premiumprodukter i hela världen. Dessa innovativa icke-permanenta trådar går inte att jämföras med traditionella permanenta som tidigare använts inom kirurgi. Varje box innehåller en instruktionsmanual och etiketter med batch-nummer som klistras in i patientjournalen samt i patientens loggbok.

Omdömen

Vad läkare tycker om V Soft Lift

"V Soft Lift© har verkligen revolutionerat min klinik. V Soft kan ge ett ansiktslyft, skapa ny volym och förbättrar hudkvalitén. Ingen annan behandling kan erbjuda patienten så mycket, hålla så länge och är så kul att behandla med."

- Dr Elisabeth Dancey

Storbritannien

"V Soft Lift© är ett utmärkt verktyg för mig att använda för att förbättra, konturera och för att för att ge ett fräschare, utseendet. Behandlingen kräver inte heller någon anmärkningsvärd konvalescens. Kunderna märker också den förbättrade hudkvalitén."

- Dr Christian Vojin

Sverige

"V Soft Line©-produkter är lätta att använda och proceduren är vanligtvis kort och relativt smärtfri, vilket gör det till ett attraktivt alternativ till traditionella lyftprocedurer."

- Dr Jean-Pierre Amsellem

Frankrike

V Soft Lift Kurs

Vi erbjuder grundkurser och avancerade utbildningar i trådlyft för läkare, tandläkare och sjuksköterskor.

Videos

Så fungerar V Soft Lift

Tear Trough

Neck

Jaw Line

Eye Lid

Eye Brows

Double Chin

Cheek

Crows Feet

Om oss

V Soft Lift grundades år 2013 av två pionjärer inom estetisk medicinteknik, Anders Milton och Martina Richter. Båda har tidigt varit verksamma för globala företag med tillverkning och marknadsföring av hudfillers såsom svenska Q-Med och schweiziska Anteis.

Det gäller att på nära håll följa konsumenternas behov. Anti-ageing branschen står aldrig stilla och trenden går allt tydligare mot icke-invasiva behandlingar. Anders Milton

Den 3:e generationen inom injicerbara skönhetsprodukter är PDO-trådar. Marknaden för PDO-trådar har idag en högre tillväxt på 7,6 % än hudfillers som ligger på 6,67 %.
”Vi insåg tidigt åt vilket håll skönhetsbranschen drar. Idag är vi marknadsledande i USA.” Martina Richter

Kotakta oss

V Soft Lift AB
Box 5837
102 48 Stockholm SE

kontakta@vsoftlift.com

 • Martina Richter - VD

  Martina har arbetat under många år för globala företag inom den medicintekniska sektorn med produktutveckling, FoU, global marknadsföring samt kommunikation. Hon är en flerspråkig och talar engelska, tyska, svenska, portugisiska, spanska och franska. År 2013 belönades hon med SKAPA-priset, instiftat till minne av Alfred Nobel och EU WIIN Awards tillägnat innovativa kvinnor i Europa.

 • Anders Milton - Styrelseordförande

  F.d. styrelseledamot i Q-Med AB med världens mest kända hudfiller, Restylane som såldes år 2011 till schweiziska Galderma S.A. Anders har haft många höga positioner för världsledande organisationer och företag, främst inom den medicinska sektorn. Han har även utsetts av den svenska regeringen för ett flertal uppdrag. År 2008 var Anders rådgivare till USA:s presidentkandidat Tommy Thompson, tidigare guvernör i Wisconsin och minister för hälsa och mänskliga tjänster.

 • Martin Richter - Teknisk direktör

  Entreprenör, företagare i flera nystartade företag. Martin har arbetat med konstruktion och design inom värmepumpsteknik. Han har mer än 20 års erfarenhet inom produktion, konstruktion, försäljning och marknadsföring av högteknologiska produkter.